Mesés kalandok a BTK-n

június

27.

általános

Idén június 19–23. között ismét megrendezésre került a Karunk által szervezett Mesevár gyermektábor. Évről évre arra törekszünk, hogy olyan élményeket nyújtsunk a résztvevőknek, amelyek amellett, hogy szórakoztatóak, tudatosak és tanulságosak is legyenek. Ezúttal a tábor témájául Nógrádi Gábor A pénz nem a fákon nő című ismeretterjesztő könyve szolgált, melynek segítségével játékos formában ismerkedhettek meg a résztvevők a pénz fogalmával.

Programunk évek óta nagy népszerűségnek örvend, és idén sem volt ez másként. A tábornak ezúttal is az Ifjúság úti campusunk és a botanikus kert adott otthont. Tarnai Istvánné (Györgyi néni) mentortanár és a közösségi pedagógiai gyakorlatukat teljesítő tanárjelölt hallgatók közösen kalauzolták a kisiskolásokat.

A hét során a csapatmunka került a főszerepbe, a fiatalok kereskedhettek, saját vármegyéket és országot alkottak, valamint licitálhattak ajándéktárgyakra is vagy épp közösen kellett megoldaniuk feladványokat és kijutniuk a rejtélyekkel teli szobából. Különleges programelemként idén terápiás kutyák is részt vettek a programban, amely sok örömet és mosolyt csalt a gyerekek arcára. Nógrádi Gábor, a könyv szerzője személyesen is ellátogatott hozzánk, ahol az író-olvasó találkozón a résztvevők őket érdeklő kérdéseket tehettek fel neki.

Örömmel várjuk jövőre is az érdeklődő gyermekeket és szülőket, hogy újra együtt éljünk át mesés kalandokat!